. .
mail@voznice.cz
Vaše fotky

sobota  25.11.2017

dnes má svátek
Kateřina

Vaše IP adresa je:
23.20.129.162

jízdní řády do voznice ke stažení

25.11.2014
dnes je 329. den v roce
dnů do konce roku:36

Slunce dnes
vychází 7:32
kulminuje 11:50
a zapadá 16:09
hodin zimního času


Měsíc dnes
vychází 12:45
kulminuje 18:08
a zapadá 23:31
hodin zimního času

tyto údaje platí pro souřadnice naší obce
49º 49' sev.šířky
14º 12' vých.délky


01.06.2008
Opilé čínské kuře

Ingredience:
400 g kuřecího masa bez kostí,dvě lžičky tuku,lžička cukru, hrst chřestu nebo pórku, hrst sušených hub,1 dl vodky nebo ginu, lžičku solamylu, 1 cibule, 1/2 lžičky zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, masový vývar nebo vývar z masoxu.

Postup přípravy:
Maso nakrájíme nadrobno, stejně tak cibuli a namočené houby, pórek na kousky. Na pánvi rozehřejeme tuk, na něm necháme zkaramelizovat cukr, přidáme nakrájené maso, cibuli, zázvor, podlijeme vývarem a 10 min. podusíme spolu s houbami a zeleninou. Pak přidáme sójovou omáčku a vodku. Podusíme, až vše změkne. Pokrm má mít málo šťávy a podává se s rýží a ostrým zeleninovým salátem.

01.07.2007
Grilovaní vycpaní orli

Ingredience:
kuřecí prsa, olivový olej, sůl, pepř, červená paprika, slanina

Postup přípravy:
Kuřecí prsa rozkrojíme jako rybu, uvnitř posolíme, opaprikujeme, opepříme a vložíme plátek uzené slaniny. Sepneme párátky nebo potravinářskou jehlou a namarinujeme olivovým olejem. Necháme odležet do druhého dne. Před grilováním necháme odkapat olej, grilujeme z obou stran. Příloha: rýže a zeleninový salát, nebo chléb a kyselé okurky.

31.03.2007
Kuřecí řízky v jogurtu

Ingredience:
6 prsních kuřecích řízků, 1 hustý bílý jogurt, 2 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, další koření dle chuti

Postup přípravy:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře. Pak maso přendáme do nádoby kterou zaklopíme a uložíme na 24 hodin v lednici. Druhý den vyjmeme řízky z marinády, obalíme ve strouhance a opatrně smažíme na pánvi. Takovouto chuť určitě nezapomenete. Je skvělá! S opečenými brambůrky je ještě lepší.

19.11.2006
Lákavá barevná stehna

Ingredience:
6 ks vykostěných kuřecích stehen (2 na osobu), grilovací koření, 2 lžičky francouzské hořčice, 100 g nivy, 1 červená paprika, 1 stroužek česneku, 1 velká cibule, kousek uzeného sýra, mletý rozmarýn, cca 20 černých oliv, olivový olej, sojová omáčka, lžička másla.

Postup přípravy:
Každé stehno plošně rozřízneme na co největší tenký plát v kuse, okořeníme, pomažeme hořčicí, položíme doprostřed kousek nivy ,plátek červené papriky, kousek cibule a uzeného sýra, okořeníme rozmarýnem. Pevně zavineme a svážeme. Zprudka osmahneme na olivovém oleji, maso vyndáme a v oleji osmahneme cibuli a zbytek červené papriky a nivy, přidáme olivy na půlky, vodu, máslo, rozmarýn, drcený česnek, asi lžičku sojovky, sůl. Povaříme, aby se rozpustil sýr a vznikla omáčka. Zalijeme touto omajdou připravené závitky a pečeme asi 40-50 minut v přiklopené misce nebo v remosce (nevysuší se to). Občas trochu podlijeme. Podáváme s bramborem anebo s bramborovým knedlíkem. Je to něco!. Dobrou chuť.

17.09.2006
Kynutý bramborák

Ingredience:
500 g syrových brambor, 250 g vařených brambor, 250 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 1 vejce, 6 stroužků česneku, mléko podle potřeby,1 lžíce nasekané majoránky, olej na smažení, mletý pepř a sůl.

Postup přípravy:
Brambory oloupeme, nastrouháme, vymačkáme vodu a vmícháme vařené brambory, vejce, mouku, kvásek z droždí, majoránku, utřený česnek, sůl a pepř. Potom přidáváme vlažné mléko, aby vzniklo řidší těsto. Necháme v teple vykynout a naběračkou dávkujeme na pánev s rozpáleným tukem. Osmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.

bramborak_32.gif(5 kb)

11.06.2006
Langoše

Ingredience:
500g hladké mouky, 30g droždí, 250 – 300ml mléka, špetku soli, 1 kostku cukru, olej na smažení, na závěrečné ochucení kečup, nebo strouhaný eidam, česnek, povidla...
Spojte lžíci mouky, kostku cukru, droždí a 100ml mléka. Dejte vzejít kvásek. Jakmile se začnou dělat velké bubliny, můžete pokračovat.
K vzešlému kvásku přidejte zbylé mléko i mouku, osolte a vypracujte hladké těsto. Pak ho poprašte moukou a nechte jej asi půlhodinku vykynout.
Tvarujte z těsta malé bochánky, nechte je čtvrt hodiny vykynout na pomoučeném vále. Potom je vytahujte tak, aby vznikly placky, a ty vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte po obou stranách. Hotové langoše ochuťte tak, jak máte rádi – česnekem, kečupem, sýrem anebo třeba povidly a marmeládou.



14.05.2006
První opravdu teplé večery nás táhnou ven a zahradami se šíří vůně grilování...


14.05.2006
Specialitka ven ke grilu...
Balkánský sýr na roštu

Ingredience:
120g sýra, 5g másla, 5ml oleje, 10g rajčat, špetka sladké papriky, kousek zelené petržele, dle přání pálivou papriku. Postup přípravy:
Sýr naložíme do studeného mléka nebo vody (odstrašení zbytečné soli). Nakrájíme na plátky o tloušťce 1cm, které potřeme olejem a položíme na papír na pečení. Posypeme sladkou paprikou a položíme kouskem másla, plátek rajčete a kousek zelené petržele. Dle přání můžeme přidat i pálivou papriku. Zabalíme do papíru a namočíme ve studené vodě. Položíme na rošt. Pečeme do změknutí sýra. Ihned servírujeme.

18.04.2006
A je po Velikonocích...
Salát z vajec natvrdo

Ingredience:
8 vykoledovaných vajec, 2 hlávkové saláty (z Penymarketu, páč na zahradě eště neroste), 1 svazek ředkviček, 100 g šunky nebo šunkového salámu, 1 bílý jogurt nebo stejné množství tatarské omáčky, 4 vařené brambory, 4 sterilované okurky, 1 vejce na ozdobu, sůl, citrónová šťáva.

Postup přípravy:
Vykoledovaná vejce oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na nudličky nakrájený jeden hlávkový salát, nastrouhané ředkvičky, nasekanou šunku, na kostičky nakrájené brambory a okurky. Vše lehce promícháme, spojíme jogurtem nebo tatarskou omáčkou, dochutíme solí a citronem. Pak salát ozdobíme lístky hlávkového salátu, na dílky nakrájeným vejcem a kouskem šunky. Můžeme přidat kousek sýra, pár ředkviček, nasekanou zelenou petrželku apod. Vaječný salát můžeme doplnit sklenkou naložených hub, sterilovanými kapiemi, trochou křenu, strouhaným sýrem, zavařeným celerem a místo tatarské omáčky použít majonézu, smetanu nebo šlehačku.



09.04.2006
Velikonoce skoro na krku...
Smažená plněná vejce

Ingredience:
5 na tvrdo uvařených vajec, 1 syrové vejce, 1 rohlík, olej, pepř, sůl, petrželová nať, hladká mouka, strouhanka.

Postup přípravy:
Oloupaná velikonoční vejce podélně rozkrojíme a žloutky vydlabeme. Žloutky smícháme dobře se sekanou natí, namočeným a vymačkaným rohlíkem, 1 lžící oleje, osolíme, opepříme. Hmotou naplníme poloviny bílků tak, že je "doplníme" na celé vejce. Obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance a smažíme. Podáváme s bramborem a tatarkou.



12.03.2006
Vepřová masová roláda

Ingredience: plát vepřového boku, vepřové mleté maso,
cibule, česnek,
sůl, praganda, 1 vejce, pepř, sladká mletá paprika, kmín, koření STEAK.

Postup přípravy:
natenko rozkrojený plát vepřového boku nasolíme z obou stran pragandou.
Několik prolisovaných stroužků česneku natřeme na maso, opaprikujeme, opepříme a pokryjeme vrstvou mletého masa, do kterého jsme předtím dali sůl, vejce, a nakrájenou a světle osmaženou cibuli na oleji. Maso zarolujeme do rolády a lehce svážeme bílým potravinářským provázkem. Roládu okmínujeme a necháme 24hodin odležet. V pekáčku pod víkem pečeme doměkka asi 2 hodiny. Podléváme, poslední půlhodinku odklopíme, aby se udělala kůrka. Po upečení obalíme v hrubém steakovém koření, zabalíme do alobalu a necháme vychladit. Silnější plátky s chlebem ohromí i skutečné gurmány.


obrázek 

10.12.2007 Komentář k těmto fotkám: Z Mikuláše v roce 2007 máme zveřejněné jen dvě fotografie

Za laskavého přispění autora těchto snímků, paní Evy Cmíralové, se nám podařilo zachytit alespoň malý okamžik z atmosféry mikulášské nadílky z 5.prosince 2007.



1

2



Další fotky (zadej heslo)



-zpět-