. .
mail@voznice.cz
Vaše fotky

pondělí  25.09.2017

dnes má svátek
Zlata

Vaše IP adresa je:
54.162.181.75

jízdní řády do voznice ke stažení

25.09.2014
dnes je 268. den v roce
dnů do konce roku:97

Slunce dnes
vychází 6:54
kulminuje 12:53
a zapadá 18:54
hodin letního času


Měsíc dnes
vychází 14:46
kulminuje 18:33
a zapadá 22:19
hodin letního času

tyto údaje platí pro souřadnice naší obce
49º 49' sev.šířky
14º 12' vých.délky


01.06.2008
Opilé čínské kuře

Ingredience:
400 g kuřecího masa bez kostí,dvě lžičky tuku,lžička cukru, hrst chřestu nebo pórku, hrst sušených hub,1 dl vodky nebo ginu, lžičku solamylu, 1 cibule, 1/2 lžičky zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, masový vývar nebo vývar z masoxu.

Postup přípravy:
Maso nakrájíme nadrobno, stejně tak cibuli a namočené houby, pórek na kousky. Na pánvi rozehřejeme tuk, na něm necháme zkaramelizovat cukr, přidáme nakrájené maso, cibuli, zázvor, podlijeme vývarem a 10 min. podusíme spolu s houbami a zeleninou. Pak přidáme sójovou omáčku a vodku. Podusíme, až vše změkne. Pokrm má mít málo šťávy a podává se s rýží a ostrým zeleninovým salátem.

01.07.2007
Grilovaní vycpaní orli

Ingredience:
kuřecí prsa, olivový olej, sůl, pepř, červená paprika, slanina

Postup přípravy:
Kuřecí prsa rozkrojíme jako rybu, uvnitř posolíme, opaprikujeme, opepříme a vložíme plátek uzené slaniny. Sepneme párátky nebo potravinářskou jehlou a namarinujeme olivovým olejem. Necháme odležet do druhého dne. Před grilováním necháme odkapat olej, grilujeme z obou stran. Příloha: rýže a zeleninový salát, nebo chléb a kyselé okurky.

31.03.2007
Kuřecí řízky v jogurtu

Ingredience:
6 prsních kuřecích řízků, 1 hustý bílý jogurt, 2 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, další koření dle chuti

Postup přípravy:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře. Pak maso přendáme do nádoby kterou zaklopíme a uložíme na 24 hodin v lednici. Druhý den vyjmeme řízky z marinády, obalíme ve strouhance a opatrně smažíme na pánvi. Takovouto chuť určitě nezapomenete. Je skvělá! S opečenými brambůrky je ještě lepší.

19.11.2006
Lákavá barevná stehna

Ingredience:
6 ks vykostěných kuřecích stehen (2 na osobu), grilovací koření, 2 lžičky francouzské hořčice, 100 g nivy, 1 červená paprika, 1 stroužek česneku, 1 velká cibule, kousek uzeného sýra, mletý rozmarýn, cca 20 černých oliv, olivový olej, sojová omáčka, lžička másla.

Postup přípravy:
Každé stehno plošně rozřízneme na co největší tenký plát v kuse, okořeníme, pomažeme hořčicí, položíme doprostřed kousek nivy ,plátek červené papriky, kousek cibule a uzeného sýra, okořeníme rozmarýnem. Pevně zavineme a svážeme. Zprudka osmahneme na olivovém oleji, maso vyndáme a v oleji osmahneme cibuli a zbytek červené papriky a nivy, přidáme olivy na půlky, vodu, máslo, rozmarýn, drcený česnek, asi lžičku sojovky, sůl. Povaříme, aby se rozpustil sýr a vznikla omáčka. Zalijeme touto omajdou připravené závitky a pečeme asi 40-50 minut v přiklopené misce nebo v remosce (nevysuší se to). Občas trochu podlijeme. Podáváme s bramborem anebo s bramborovým knedlíkem. Je to něco!. Dobrou chuť.

17.09.2006
Kynutý bramborák

Ingredience:
500 g syrových brambor, 250 g vařených brambor, 250 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 1 vejce, 6 stroužků česneku, mléko podle potřeby,1 lžíce nasekané majoránky, olej na smažení, mletý pepř a sůl.

Postup přípravy:
Brambory oloupeme, nastrouháme, vymačkáme vodu a vmícháme vařené brambory, vejce, mouku, kvásek z droždí, majoránku, utřený česnek, sůl a pepř. Potom přidáváme vlažné mléko, aby vzniklo řidší těsto. Necháme v teple vykynout a naběračkou dávkujeme na pánev s rozpáleným tukem. Osmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.

bramborak_32.gif(5 kb)

11.06.2006
Langoše

Ingredience:
500g hladké mouky, 30g droždí, 250 – 300ml mléka, špetku soli, 1 kostku cukru, olej na smažení, na závěrečné ochucení kečup, nebo strouhaný eidam, česnek, povidla...
Spojte lžíci mouky, kostku cukru, droždí a 100ml mléka. Dejte vzejít kvásek. Jakmile se začnou dělat velké bubliny, můžete pokračovat.
K vzešlému kvásku přidejte zbylé mléko i mouku, osolte a vypracujte hladké těsto. Pak ho poprašte moukou a nechte jej asi půlhodinku vykynout.
Tvarujte z těsta malé bochánky, nechte je čtvrt hodiny vykynout na pomoučeném vále. Potom je vytahujte tak, aby vznikly placky, a ty vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte po obou stranách. Hotové langoše ochuťte tak, jak máte rádi – česnekem, kečupem, sýrem anebo třeba povidly a marmeládou.



14.05.2006
První opravdu teplé večery nás táhnou ven a zahradami se šíří vůně grilování...


14.05.2006
Specialitka ven ke grilu...
Balkánský sýr na roštu

Ingredience:
120g sýra, 5g másla, 5ml oleje, 10g rajčat, špetka sladké papriky, kousek zelené petržele, dle přání pálivou papriku. Postup přípravy:
Sýr naložíme do studeného mléka nebo vody (odstrašení zbytečné soli). Nakrájíme na plátky o tloušťce 1cm, které potřeme olejem a položíme na papír na pečení. Posypeme sladkou paprikou a položíme kouskem másla, plátek rajčete a kousek zelené petržele. Dle přání můžeme přidat i pálivou papriku. Zabalíme do papíru a namočíme ve studené vodě. Položíme na rošt. Pečeme do změknutí sýra. Ihned servírujeme.

18.04.2006
A je po Velikonocích...
Salát z vajec natvrdo

Ingredience:
8 vykoledovaných vajec, 2 hlávkové saláty (z Penymarketu, páč na zahradě eště neroste), 1 svazek ředkviček, 100 g šunky nebo šunkového salámu, 1 bílý jogurt nebo stejné množství tatarské omáčky, 4 vařené brambory, 4 sterilované okurky, 1 vejce na ozdobu, sůl, citrónová šťáva.

Postup přípravy:
Vykoledovaná vejce oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na nudličky nakrájený jeden hlávkový salát, nastrouhané ředkvičky, nasekanou šunku, na kostičky nakrájené brambory a okurky. Vše lehce promícháme, spojíme jogurtem nebo tatarskou omáčkou, dochutíme solí a citronem. Pak salát ozdobíme lístky hlávkového salátu, na dílky nakrájeným vejcem a kouskem šunky. Můžeme přidat kousek sýra, pár ředkviček, nasekanou zelenou petrželku apod. Vaječný salát můžeme doplnit sklenkou naložených hub, sterilovanými kapiemi, trochou křenu, strouhaným sýrem, zavařeným celerem a místo tatarské omáčky použít majonézu, smetanu nebo šlehačku.



09.04.2006
Velikonoce skoro na krku...
Smažená plněná vejce

Ingredience:
5 na tvrdo uvařených vajec, 1 syrové vejce, 1 rohlík, olej, pepř, sůl, petrželová nať, hladká mouka, strouhanka.

Postup přípravy:
Oloupaná velikonoční vejce podélně rozkrojíme a žloutky vydlabeme. Žloutky smícháme dobře se sekanou natí, namočeným a vymačkaným rohlíkem, 1 lžící oleje, osolíme, opepříme. Hmotou naplníme poloviny bílků tak, že je "doplníme" na celé vejce. Obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance a smažíme. Podáváme s bramborem a tatarkou.



12.03.2006
Vepřová masová roláda

Ingredience: plát vepřového boku, vepřové mleté maso,
cibule, česnek,
sůl, praganda, 1 vejce, pepř, sladká mletá paprika, kmín, koření STEAK.

Postup přípravy:
natenko rozkrojený plát vepřového boku nasolíme z obou stran pragandou.
Několik prolisovaných stroužků česneku natřeme na maso, opaprikujeme, opepříme a pokryjeme vrstvou mletého masa, do kterého jsme předtím dali sůl, vejce, a nakrájenou a světle osmaženou cibuli na oleji. Maso zarolujeme do rolády a lehce svážeme bílým potravinářským provázkem. Roládu okmínujeme a necháme 24hodin odležet. V pekáčku pod víkem pečeme doměkka asi 2 hodiny. Podléváme, poslední půlhodinku odklopíme, aby se udělala kůrka. Po upečení obalíme v hrubém steakovém koření, zabalíme do alobalu a necháme vychladit. Silnější plátky s chlebem ohromí i skutečné gurmány.


obrázek 

28.11.2009 Komentář k těmto fotkám: Tak to jsme všichni koukali...

Tak vážení přátelé, tohleto byl nářez!

Když se objevila ve voznickém plátku zpráva, že "sokolky" uspořádají adventní lampionový průvod, tak se zdálo, že nová tradice se bude jen těžko, přetěžko rodit.

Výsledek však předčil všechna očekávání! Sešlo se nás tolik, že jsme se ani nevešli na dvorek našeho místního úřadu. Takovou účast nikdo z nás nečekal ani ve snu. Dětičky dostaly dárečky, v publiku mizel obsah varných konvic a další občerstvení, valili jsme oči na vánoční strom, ale hlavně jsme se sešli!!!

Z lomu nás kdosi vytěsnil, takže čarodky jsou v trapu, a tak díky děvčatům zase za rok nashle s lampióny.

Moc se to povedlo, díky.


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67



Další fotky (zadej heslo)



-zpět-